22. 2. 2016.

Kako da uradiš OPI manikir bez OPI lakova No. 1 "Midnight garden" / How to do OPI manicure without OPI lacquers? No.1 "Midnight garden"


Please scroll down for english.

SRB:
OPI je izbacio New Orleans kolekciju o kojoj sam već pisala ovde.
Uz novu kolekciju tu su i ideje kako bi nokti po zamisli OPI kreativnog tima trebalo da izgledaju u predstojećoj sezoni.
Ovaj manikir inspirisan je močvarnim predelima reke  Misisipi i zove se "Midnight garden".




Ne mogu svi sebi da priušte celu kolekciju OPI lakova (kojih je 12) i mp cena im kod nas nije zanemarljiva ( a ni sa VP cenom se nisu proslavili). Na E-bay sam pronašla OPI lakove za 6-6,5 $ po komadu. Kod nas im se cena kreće oko1100 dinara.Ne znam da li je za to kriv uvoznik, loš sklopljen ugovor, franšiza,osamnaesta ruka, sam OPI koga baš briga za kupce u Srbiji itd.... Možete ih pronaći i za 795-895 dinara u Nail Line-u u Subotici.




Ukoliko ste baš uporni i strastveni ljubitelj ovog brenda treba razmotriti opciju odlaska u Mađarsku i nabavku istih tamo mnogo povoljnije. 
Kako bilo, odlučila sam da za sve koji ne mogu ili ne žele da izdvoje tu količinu novca ovde u Srbiji, pokušam da sa jeftinim i svima dostupnim lakovima odradim manikire koje nam Opijevci predlažu za ovu sezonu, pa da krenemo od prvog koji sam izabrala.




Biće to "Midnigt Garden" .Svaki od ovih manikira je moguće uraditi i u gel laku.




KORISTILA SAM:
Lak za nokte GR Golden Rose Rich Color 132 - bež
Lak za nokte NSP Shell L114 - puderast
Lak za nokte NSP Verdant L205 - neon zeleni
Lak za nokte NSP  Mistery L202 - crni (nisam zadovoljna intenzitetom boje, pa sam koristila akrilnu boju)
Završni lak NSP 2 in 1 Strenghtening Base & Top Coat
Akrilnu boju MARABU Decormatt - Black 073






NAČIN RADA:
-Nalakirati nokte palca i malog prsta u zelenu boju. 
Ja nisam imala odgovarajuu boju,pa sam ovu koju vidite dobila mešajući jednake količine crne i zelene.Ostale nokte nalakirala sam u bež Golden Rose lak (bolje bi bilo da sam imala neki sedefast lak u toj nijansi, ali ....to je što je) 




-Zgužvati malo pvc folije za pakovanje i lakom puderaste boje naneti malo fleka po svim noktima osim palca i malog prsta.
-Pomoću te iste folije naneti zeleni lak koji ne mora da se meša sa crnom bojom. Možete ga naneti takvog kakav je - neonski zelen.Voditi računa da ste tapkanjem o papirnatu maramicu ili ubrus odstranili višak laka. Pokreti pri nanošenju treba da budu blagi, jer šara treba da bude što sitnija.Ovo uraditi na noktu kažiprsta i srednjeg prsta.



-Na domalom prstu zelenom bojom (koju ste pomešali sa crnom u jednakim količinama) naneti krupniju šaru tapkanjem pomoću folije - ovde ne morate da sa folije odstranjujete višak laka.
-Na nokte kažiprsta i srednjeg prsta naneti crnu boju nežnim tapkanjem pomoću zgužvane pvc folije (ja sam ovde umesto laka koji sam navela koristila crnu akrilnu boju, jer nisam zadovoljna količinom i gustinom kao i pokrivnošću NSP crnog laka)



-Završiti sjajem.

U toku rada i nakon završenog rada vodite računa o svojim četkicama, kako da ih održavate možete pogledati ovde .

Nadam se da vam je ovaj tekst pomogao.
Ako vam se dopada ovo što radim, pratite me na društvenim mrežama ( dugmići za socijalne mreže su gore u desnom uglu ovog bloga).
Hvala što čitate :0) Xo







ENG:
OPI has released a New Orleans collection, about I wrote here.
With new collection, OPI creative team made suggestions how should your manicure look for the upcoming season.



Not everyone has or could afford an OPI nail polish here in Serbia, because of their high price which is about 12 $ for one piece, I have decided to recreate those manicures) so everyone could have a famous OPI look.
Here is the first one I've picked, "Midnight Garden"
It could be done in gel polish too.





I USED:

Nail polish GR Golden Rose Rich Color 132 - beige
Nail polish NSP Shell L114 - nude
Nail polish NSP Verdant L205 - neon green
Nail polish NSP  Mistery L202 - black (instead I used acrylic paint)
NSP 2 in 1 Strenghtening Base & Top Coat
Acrylic color  MARABU Decormatt - Black 073




HOW TO DO IT:
-Apply on your thumb and pinky a green color, which you have mixed with black in equal parts.
-Apply beige or much better a pearl beige nail polish in this color (which I don't have unfortunately)on the other fingernails.




-Make a little ball out of wrapping  foil and deep it in a drop of nude polish and  dab a little of it on your ring, middle and index fingers.
-With same ball made of wrapping foil dab a green color on a index and middle finger.




-Dip it in a black color (mine black polish is not dark and thick enough, so I had to use a acrylic paint) and dab it on an index and middle finger.




-Finish with regular top coat.
-During work and after it take care about your nail art brushes.How   to do it properly read here .




That is all, I hope you find this post usefull.




If you like it, please,follow me on all social networks (social buttons are in the upper right corner of my blog, so be welcome to use them)
Thank you for dropping by :0) Xo





Нема коментара:

Постави коментар